followers

Sabtu, 24 Disember 2011

End of 2-0-1-1

Hai......bila nak masuk tahun baru jer mesti kte sume seronok kan....yeeehhooo!!!lagi2 bile orang tue akan menamatkan zaman bujangnyer...yeaahhh aku bebas.....boleh duduk ngan hubby aku...da boleh kuar 2-3 pagi....x de orang nak bebel kat kiter lagi....boleh overnyte....huhuhu.. =)..tapi kekadang kite terpikir tak mak ayah kite punyer perasaan macam maner????mesti x penah amik tahukan...yang tentu sedeyh tyme kte dah sah jadi bini orang..mase tue fulamakkk bercucuran airmata..make up hancuss pon x kisahhh daa...sbb terase sebak sgt kn....hehheehe....tapi ble da dok umah lain mesti da tak terasekan...seronok sgt...!!!hari2 nak loving2...wah2..hahaha....tapi mak ayah kat umah smp laaa msti sebut name anak2 kan..."macam ner anak kte kan bang"...."rindunyer dngn anak kte"..."sunyinyer biler sipolan xder kat umah kan"..balik2 tue jer mesti dorang ulangkan...hehehe...sebenarnye ili bukan laa nak cte pasal nie..tapi tertbe terpikir sejenak......kekadang ade betol gak x kawan2??ade terpikir x??

End of 2011.....tyme for review the past.......biler ili dok sorang2 dalam bilik..mak ayah attend kenduri kawen..ili suke berpikir sebenarnye berangan..hahhaa... =P..ape yang telah ili lakukan dalam tahun nie..lagi2 nak masuk tahun baru nie kan....banyak tak kebaikan ili lakukan..banyak tak keburukan ili lakukan??errmmmm...bile dok berpikir sesorang macam nie...kekadang rase sebak,sedeyh,suke, macam2 lagi la perasaan yang timbul...


AZAM???hahaha....tak taw la..azam tahun lepas pon banyak tak tunaikan....bukan tahun2 lepas saje tahun2 sebelum nie pon same..hahhaa..wat malu jer kan,..kekadang ili rase dalam hidup kite tak perlu azam...yang penting niat kite untuk tahun tue...kalau kite berazam sangat pon kalau kite tak lakukan mesti kuciwakan...tapi kalau malangnyer kiter terlupe azam kiter sendiri...alamak!!!hahhaha....bagi ili tahun ini Alhamdulilah....so far ili rase ili dapat ape yang ili inginkan....dan ade jugak x dapat yang ili inginkan..hahha..ALLAH tue maha adil...so leave it to him....jangan salahkan sesiape or diri sendiri.........

Haaaaaa...ape ili merepek pon tak taw laa......ili sebenarnyer nak menaip..tangan nie da duk menari2 da...tapi idea ili slalu tak mari..tapi tak per la..janji ili puas sikit sebab ili ade jugak post baru untuk hari nie...TEEHEEE... =D...

so kawan2.........Merry Christmas and Happy New Year...
weyh tahun 2012 larh..... =))

Sabtu, 10 Disember 2011

Wedding di Ipoh, Perak

Memandang cuti sekolah nie...hujung tahun pulak tue....memang la ramai orang nak kawen....hee.....Alhamdulilah and tahniah to those yang kahwin pada tahun nie.....Ili rase tahun nie ramai kawan2 and sanak saudara kawen....ribuan tahniah pada u'olls sume.....sukeeeeeeee sangattt... =)

Now Ili nak story cikit wedding kat Ipoh.....wedding nie bukan la sesape dengan Ili...tp Ili ikot Kamsha p wedding cazen die....hehhe....bakal cazen Ili jugak la...ahakkssss....perasan......Amin kan saje yerk kawan2...mane taw jadi betol2..... teehee...... =D

Ili gerak p Ipoh ari Khamis....cuti awal la...nak tolong mak Kam masak-masak untuk wedding tue...Mak Kam ini selaku tukang masak untuk majlis tue...so kene balik awal cikit..nak tolong2....nak jadi bakal menantu kesayangan katekan ........puipuipui......ahhahahhaa.......So ari Jumaat da siap2 kene tolong......penat jangan kate laaa.......perrgghhhh!!!sampai skang nie terase badan lenguh2....tapi Ili seronok sebab sekarang da jarang kan kalau p wedding sedara mara pon mane ade wat rewang2 nie kan.....sume amik katering jer kan...so Ili merasa la jugak rewang2 nie...even pon badan penat tapi pengalaman memang bestttttttttttttt.................


nie la family Kamsha... =)


ehem2...weewittt... =P
                                                              

 
Tahniah Yang & Zal..
                                                                      
                                                                 



Jumaat, 9 Disember 2011

E-Day AbangKu...

Haii...hari nie ili nak citer pasal E-day abang Ili.....
Akhirnyer bertunang jugak abang Ili...ingat tak nak bertunang..hehehe.....
Hantaran sume made by my cazen Kak Long plus me.....tapi mostly Kak Long la yang buat semua...
Ili memang busy sesangat...,ane yang sempat Ili buat...

On 28 November 2011 abang Ili selamat bertunang...yeahh!!!tahniah!!!Alhamdulilah akhirnya ili dapat kakak ipor....oppssss terlebih pulakssss....kikiki...tapi meme excited coz dapat bakal kakak ipar...
Hari Ahad tue kteorg bertolak dari KL....wow 10 kerete oke yang pergi hantar rommbongan tue.....macam nak hantar rombongan kawen pulak......hahhaha...tapi meme seronok konvoi ramai2 macam tue kn........

Ktorg smapai ke Jerantot lebih kurang pukol 12 lebih macam tue.....pukol 1 ktorg bertolak p ke rumah Kak Lily.... nama bakal kakak ipor saya..hehhe..lebih kurang nama Ili kn...heee =D
and semua selesai dalam pukol 4 petang macam tue..Alhamdulilah semua berjalan dengan lancar...cume cuace kurg cikit la..hujan.....tapi takpe la..maybe hujan rahmat kowt.. =)..

Meyh usha2 cikit gambar yang sempat di amik....


APAM POLKODOT,BUAH,COKLAT,CUPCAKE



BAJU NIKAH,POT POURI & BEKASCINCIN,
SIRIH JUNJUNG,TEPAK SIRIH



Nie la bakal kakak ipar saya...
LILY namenyer...
comel x???comelkan...hheheh

Rabu, 7 Disember 2011

Aiyoyo...Updated

hai kawan2....

sory laaa da lame x menupdated blog nie...banyak jer citer nak diceritekan nie....tangan  kat keyboard pon da x sabar nak menari2...heee....tapi masalahnyer idea x datang la.....adeiiii.....
owh bytheway congrates to my friend...Sarah Liana.....da bertunang da die.....wahhhh!!!biler plak sy...jengjengjeng......ok jumpe di entry yang baru oke.....sy tgh cari idea nie nk updated entry sy.....so tungggguuuuuuuuuuuu!!!!

Jumaat, 25 November 2011

Kesabaran..

Kesabaran teruji....
hati luluh kerana terlalu berkecil hati...
hanya air mata sebagai peneman sepi....
kepada TUHAN kumohon simpati...
semoga berada selalu disisi...


Selasa, 15 November 2011

Best Of Luck..





WAnnA WISH To my LOvely FreinD a.k.a My BeloVed Boyfie....
good Luck & All The best In Ur exam....
You cAn dO it...
Yeahhhh!!!!

~~Kamsha Mohamad Ridzuan Shaari~~

Selasa, 8 November 2011

RESEPI:NASI HIMPIT GORENG BERNUGGET

Assalamualaikum......

Lately nie i rase macam banyak sangat mentedarah......semua nak makan.....biler da kenyang baru la rase nak menyesal...pegang pinggang tengok tangan dah tak muat nk pegang pinggang tue...pegang???hahah bantai jer la..korang wat2 la paham yek...Teehee =D,,,,buat2 jolok tekak....biler mak tanye cakap angin la badan tak selesa laaa tue yang jolok tekak  nk keluar kan angin....tapi niat sebalik nyerr......nak kluarkn segala bende alah yang telah dimakan tadi...alahaii la pompuann...hehhehe

Sebenarnyer i nak cter....sepanjang Aidiladha yang lepas....memang la tak der mood sangat nak celebrate....sebab badan tak bape nak best..selseme..batuk....nak kate demam tak tawla..kejap panas,kejap tak....ma pon mcm tak der mood nak masak ape2 sebab ma kate adik-beradik die tak balik beraye....so i decide cakap kat die jom raye kampung laa...lagi pon da lame tak beraya kat kampung...so ma sempat la rebus nasi himpit jer....lepas balik beraya dari kampung jer dok terkangkang tak taw nak wat aper.....huuhu...tettibe dapat idea nak masak nasi himpit....jeng*jeng*jeng....


tak nampak menarik yerk....yelaa sebab kekurangan idea la nak hias aper kat atas dish nie....
tapi yang pentaing rasenyer uummmppp!!!jangan pandang luaran kenal hati budi dulu...eceehhcehhh...hahahah

Ingredients:

1)nasi himpit 2 ketul....i pakai 2 ketol untuk 2-5 org makan
2)bawang merah:4 ulas
3)bawang putih:3 ulas
4)ikan bilis:segenggam tangan..
5)udang kering:letak la dalam 5-6 ekor...kalau tak nak letak pon tak per...
6)cili mesin: 3 sudu besar...ikot suke korang nak pedas ke tak nak..
7)nugget:6 ketol..
8)daun sup..

-nasi himpit potong dadu...
-tumbuk bawang merah,bawang putih,ikan bilis dan udang kering sekali..
-nugget dicincang dadu 


Cara-cara:


1)tumiskan bawang merah,barag putih,ikan bilis dan udang kering sekali..kacau sampai naik    bau..
2)masukkan cili mesin dan kacau sehingga cili betol2 masak
3)selepas tu masukkan nugget dan terakhir masuk nasi himpit...
4)terakhir sekali gaul sampai sebati.......then hidangkan letak la sedikit daun sup untuk pelengkap rase...ade la nampak hijo cikitkn...heheh




*cube lah resepi nie......senang jerr tok orang malas seperti saye la...huhuu..
Simple n so deliciooooooooussss......!!

Isnin, 7 November 2011

SALAM AIDILADHA...

masih sempat kot nak wish.....

SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA 
kepada semua umat islam sedunia...

HAPPY BIRTHDAY MA...



celebrate:Restoran Mohd Chan Abdullah Bangi (Chineese Food)

Selamat Hari Lahir ibunda tercinta....
Semoga hidup diberkati tuhan...
Senantiasa berada dalam keadaan sihat walafiat..
Mohon maaf jikakau akak terkasar bahasa selama ibunda membesarkan akak..
Akak menyanyangi ibunda hingga hujung nyawa....

Jumaat, 28 Oktober 2011

HANTARAN....

Peninnnnnnnnnnn!!....aiyoo tak tau nk decorate aper kat hantaran abang aku nie..die nak tema merah hitam....almaklumlah suruh adik die yang "PROFESSIONAL" sangat nie yang buat..memang lahh kan,..hahaha...
survey2 kat internet memang lah ade idea..tapi tangan nie macam tak mau ikot rentak pulak tiru mcm dorang punyer......mase pon da suntuk nie...kene buat segera..kalau buat lagi cepat lagi bagus..sebab kalau ade yang tak elok masih ade mase nak betol2 kan lg........idea2 please coming........!!!jadikan aku nie seorang yang kreatif...eyh tetibe plak...kikikiki....

CONTOH 1



CONTOH 2


CONTOH 3




 nie la antara contoh2 yang aku rase senang nak buat..tapi tangan ni apesal tak mau jadi......taw la saye kreatif sangatttttttttttttt...!!!huhuhu.....tak per2 try harder wahai cik Ili..... =D

Rabu, 19 Oktober 2011

SAYA PERLUKAN PERCUTIAN.. T_T

Vacation/holiday....i need u please!!....
Dah lame rasenyer tak bercuti ngan family, ngan member2.....
Makin meningkat umur makin kurang spend tyme dengan mereka...
Semuanyer busy...dengan family pulak ade kekangan yang tak membolehkan
ktorang cuti..plan2 jer mesti tak jadi last minutes...haiyoo....

HOLIDAY PLEASE COME OVER!!!

Khamis, 6 Oktober 2011

New Life BegIn....

3 OktoBer 2011

Bermula perjalanan aku sebagai salah seorang ahli Majlis Perbandaran Subang Jaya a.k.a MPSJ....
Aku ditempatkan dibawah Jabatan Perbendaharaan...Jejak nyer kaki aku dalam opis tue..terkedu kejap..glupss...ramai nyer....bukan lah x penah jumpe staff sebanyak nie..tapi aku cume x pernah bekerja dengan staf yang ramai...and environment nyer sgt la berbeza..tak seperti di UPM dulu...and orang2nyer not bad la...masih terlalu awal nk judge kot....kte tunggguuuuuuuuuuuuu 6 bulan lagi...heee.. (",)

Ini permulaan aku tok bekerja sini..kene pandai belajar sesuaikan diri...kene behave.....hikhik...yela bak kate one of my friend kite kn lame kt cni..tetap dan berpencen la kate kan...huhuhu...
so to myself  "SELAMAT BEKERJA DAN SELAMAT BERJAYA"yebedaaabeduuu......!!!

Rabu, 28 September 2011

holiday!!





ONE WEEK TAKE A REST BEFORE START A NEW JOB!!!!
WEEEE...........

LIKE...LIKE..LIKE....!!!

(",)


Selasa, 20 September 2011

my PrEciOus Day.....yeehOOo!!

17 September 2011

Berangkat ke Perak menemui family Kamsha..hikhik.. "blushing"...
mula2 steady jerr....no big deal..everything can handle it....hahahha..
sampai simpang masok Ipoh jer........gaagagagaaggaaa.....menggeletar satu tubuh...tetibe cuak semacam...
dengan Kamsha usik nyerr....lagi la bertambah cuak....hahha..tapi maintain wat muke maneeessssssssss macam gule tebu jerr...control cun jerr..kekeke...

Pengalaman yang sangat indah...i think so...heheh....sambutan dari family Kamsha alhamdullilah..so far so good....bersyukur dapat kenal family bahgie tue..........layanan mereka sgt la terbaikkk.........
alaaaaaa yang sedyh nyer satu gambar pon xder amik...wawawawa....rugiiii nyerrr.......

sampai disini saja.........byebye... (",)

lovelovelove.... ;D

Pray for hapiness till our last breath
           ~ <3kamsha&ili<3 ~

Khamis, 8 September 2011

Alhamdullilah..

Alhamdullilah..syukur pada illahi........

Isnin 5 September 2011
10.30pg

I dpt panggilan dr MPSJ yg mengata kn i dpt tawaran kerja disana...mase tue gembire x terhingge......mcm nk menangis pon ade...even pon post die x la sehebat mane..tp i besyukur sebab dpt kerja yg berstatus tetap...mmg senyum memanjang laaaa......

Pada bulan Syawal yg mulia nie...Allah beri rezeki kepada i...n i realize Tuhan tue akan membantu kite jika lakukan kebaikan pad org lain.......

And mybe niat baik i yg gataii nk kawen nie kot...hhehehehe... ;P

Pape pon i'm happy....but to all my frenz i do miss u forever.....x mungkin lupe kan korg....muaxx <3

Masih ade mase lg nk wish "SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI"

Isnin, 5 September 2011

SelAmat HAri RaYa AildilfiTrI 2011

Masih tak terlambat kot nak ucap kat semua Selamat Hari Raya Aidilfitri pada semua umat Islam di dunia....
Mintak ampun maaf kalau ada terkasar bahasa,terlajak kata, dan macam-macam lagi...hehhe..
kepada Ayah Ma, Adik-Beradik,Sedara-mara dan Kekasih hati (ahaksss)... Selamat Hari Raya Aidilfitri..Maaf Zahir dan Batin...Muahxxxx.....

nie pic raye tahun 2010..tahun nie xder..kamera rosak..hahhah...
jd lakan dr xder.... ;D

Isnin, 15 Ogos 2011

LAGU RAYA

yeyeye esok raye!!yeyeye esok raye!!

hemhemhemm..sory2 terover excited lakk..heee.....
pejam celik pejam celik da hari ke-15 kn kite berpose......sangat cepat!!...x sedarkan kwn-kwnnn..

raya nie tak sah kalau x dengar lagu raya....lagu raya la kekadang wat keadaan tue lg tambah meriahkan suasana even pon lambat lg nak raya tp x excited mcm esok dah raya..hahaha....
oke layan lagu yang boleh dikata kan feveret i...tp sbnarnyer semua lagu raya lagu feveret i...tp kte choose is super feveret for u'olls...hehehe



lagu nie semua orang sukekan..ye laa bile dngr lagu nie....
mula la semangat teringat kt kg....dan2 tue teringat la ketupat rendang sanak saudara segala..heheh


my second feveret lagu....suke dngr suare Dayangku Intan nie...serak2 basak yawww...


wawawawa...sayu dengar lagu nie..sedyh woo kalau x dpt balik kg.....
mau banjir rumah nagis seharian...heee...


nie lagi satu lagu raya yang sayu....wawawawa ;((


lagu nie memang zaman berzaman...sangat sedap didngar...nyumnyum......
;)


heee..funny lagu nie.....suke3x


adoi2..banyak sgat kalau nk bagitaw lagu feveret i.......heheh....semuanyer sedap n i suke....same juga ngn korangkan....hehehe.....so mai kte dngar lagu raya smp tido pon termimpi-mimpi lagu raya.......kikikiki....

SELAMAT HARI RAYA!!!

Rabu, 10 Ogos 2011

Syukur

Ramadhan Kareem ..

Syukur Alhamdullilah..

what you give to me......

Amin..



Sabtu, 6 Ogos 2011

AcarA meMetiK StraWbeRry...weEE

first tyme p petik strawberry wooooooo........
dengan kekasih hati woooooo......
romantik woooooo......
tak penah2 wat woooooooo........
pengalaman baru woooooo...
syiokkkk woooooooooo.....
lihat laaa pic kat bwh nie wooooooooo........
wooooooooooooooooo!!!!!

heeeeeeeee........


mcm cina bukit pon ade............. =P

keterujaan......

juz look at the strawberry,,,,,wowww....!!!

jgn tgk org yg kat depan tue....die x santeekk..hehe..tgk keindahan kt blakang tue....yeeeeee.....;D


nk tunjuk keterujaan...tp x taw nk pose ape..hahhah

hehhehe...last pic....suwweeetttt x??tentu la suweett an an an..hhahah..gpon nie pic ya ade muke mamat sebelah nie...yg lain sume pic i...weeee........


Ahad, 31 Julai 2011

BULAN RAMADHAN BULAN MULIA

Selamat Menyambut Ramadhan Kareem..Semoga Ramadhan ini lebih bermakna...Insyallah.....

 
bagi dengar cikit lagu nie baru semangat nak pose kan... ;)

Jangan lupa solat Terawikh juge yer rakan-rakan........ hee.. =D 


  



Ahad, 24 Julai 2011

MaLaYsia Vs ChelSea=Roti Tisu.......

21 Julai 2011
8.30mlm

Aku balik kerja,balik rumah terus ke bilik air,mandi-manda,siap-siap smbil berfikir hari ini nak pakai apa yerk..ohh pakai yang ringkas-ringkas saja lah........sambil mengambil t-shirt dan jeans dan seliper esprit terus start enjin kereta dan memecut laju untuk berjumpa kekanda tersayang......Ahaakkkssss....ok sila jangan muntah..saja jer nak buat ayat power...kikikiki......

Sampai ditempat kejadian tunggu Kamsha..hantar pesanan ringkas yang pertama..tidak di balas....masih sabar....tunggu lima belas minit hantar pesanan ringkas kedua juga tidak dibalas...bibir da mula jatuh(bak kata Kamsha)hahaha....baru nak hantar pesanan ringkas ketiga..haaaaa chakkk!!! baru nampak kelibat makhluk bernama Kamsha...ok cool balik...bibir naik ke atas balik..tenangkn diri.....dalam kereta saling pandang-memandang sambil melirik-lirik mata sambil bernyanyi lagu Senario dalam hati "adik pandang-pandang,pandang pada siapa kalau pada abang bolayan la jawab nya,abang genyit-genyit mata buaya,abang baik sikit,nanti kupulas telinga" hahhahaha.......sila muntah hijau kalau anda nak....ok-ok cukup sekadar hiburan propa jer lebih tu..kami tak seromantik begitu........hehehe....akhir sekali kami buat keputusan nak pergi lepak minum-minum di Kayu Nasi Kandar..kikiki..

Sampainya kami disana ambil meja paling depan sekali,sebab nak tengok tv dengan lebih dekat..almaklumlah kekasih hati saya ni adalah seorang yang rabun..huhu.....dalam hati menanti sambil excited menunggu bola Malaysia vs Chelsea..sambil menunggu borak-borak lah dengan si Jantung hati..........hakkk tuuiiii...gedik nya.....kakkaka.......tetibe pundi kencing ni rasa nak meletop pula...adeii..nak terkucil la pula...pergi ke tandas pergghhhhh!!!ramai orang tak ingat..tunggu punya tunggu,tak keluar gak...ahh kuar dulu la....duduk balik...haaaa bola da mula..layan dulu...terasa nak terkucil sangat pergi lagi tandas...wawawawa asal la org dalam tandas ni tak keluar-keluar..berak batu ke apa...hadooiiiii....!!dengan muka yang tebal balik la ke tempat duduk...kali ketiga aku pergi pon sama......waaaaaaaaaa.....maluuuuuu gilerrr....ahhh aku tahan jer la...agak-agak basah seluar aku salahkan mamat kat dalam tandas tu.....sambil tengok bola sambil tengok orang keluar dari tandas...hurmm akhirnya dapat dikenal pasti siapa la yang bertapa dalm tandas tu..aku segera ketandas untuk melepaskan hajat..perghh lega aku......baru la boleh tengok bola dngan aman..kikiki

Tetiba rasa nak kunyah-kunyah plak.......Kamsha order la roti..setibanya hidangan datang.........
jeng jeng jeng.......makkkkkk aiiiiiii!!!!


haaaaaa.....kejut kaaaa....????mungkin kamu semua tak terkejut kot..tapi we'olls memang sangat terkejut nok...sebab first time makan..hahha.......kesian.......hikhik......tapi boleh la..sedap juga...manisssssssss plus masinnnnn.........hehehe......

ok berbalik pada games bola tadi...saya sangat berbangga dengan team Malaysia kali nie...skuad Olimpik....mereka memang hebat....walaupun 1-0..Chelsea 1..tapi permainan tidak membosankan...kalau selalu tengok mesti i cepat bosan..tapi kali ni i terlebih excited uuuuuu..............hikhik.......

TAHNIAH MALAYSIA.....do a best for A MALAYSIA..............yeahhhhhh!!!!(buat bunyi mcm Abg Nas Melodi)hahhaha.......



ayat:Bahasa baku plus rojak..(jgn geli ya...) ;)

Rabu, 20 Julai 2011

juz pic....




I Love Dis Pic..hikhik.. <3<3

oke the end...tue jer nk bgtaw..hahah..byee....

Isnin, 18 Julai 2011

WaKtu Dan CintA

Memandangkan hari ni Monday Blues and tetibe jer i rase tak de mood pagi nie..i terus duduk kt meja i n terus search artikal2 menarik untuk dibace n i find an intresting artikal... "WAKTU DAN CINTA"..
sangat mendalam ayat-ayat dalam artikal ni...n semua yang di tulis memang exist dalam kehidupan kita...
tak payah cite panjang u olls bace and cube fahami.....
"SeLamat berAmaL"... =D

Alkisah di suatu pulau kecil, tinggallah berbagai macam benda-benda abstrak: ada Cinta, Kesedihan, Kekayaan, Kegembiraan, Kecantikan dan Waktu. Mereka hidup berdampingan dengan baik. Namun suatu ketika, datang badai menghempas pulau kecil itu dan air laut tiba-tiba naik dan akan menenggelamkan pulau itu. Semua penghuni pulau cepat-cepat berusaha menyelamatkan diri.
Cinta sangat kebingungan sebab ia tidak dapat berenang dan tak mempunyai perahu. Ia berdiri di tepi pantai mencoba mencari pertolongan. Sementara itu air makin naik membasahi kaki Cinta. Tak lama Cinta melihat Kekayaan sedang mengayuh perahu. “Kekayaan! Kekayaan! Tolong aku!” teriak Cinta. “Aduh! Maaf, Cinta!” kata Kekayaan, perahuku telah penuh dengan harta bendaku. Aku tak dapat membawa-mu serta, nanti perahu ini tenggelam. Lagi pula tak ada tempat lagi bagimu di perahuku ini.” Lalu Kekayaan cepat-cepat mengayuh perahunya pergi.
Cinta sedih sekali, namun kemudian dilihatnya Kegembiraan lewat dengan perahunya. “Kegembiraan! Tolong aku!”, teriak Cinta. Namun Kegembiraan terlalu gembira karena ia menemukan perahu sehingga ia tak mendengar teriakan Cinta.
Air makin tinggi membasahi Cinta sampai ke pinggang dan Cinta semakin panik. Tak lama lewatlah Kecantikan. “Kecantikan! Bawalah aku bersamamu!”, teriak Cinta. “Wah, Cinta, kamu basah dan kotor. Aku tak bisa membawamu ikut. Nanti kamu mengotori perahuku yang indah ini.” sahut Kecantikan.
Cinta sedih sekali mendengarnya. Ia mulai menangis terisak-isak. Saat itu lewatlah Kesedihan.”Oh, Kesedihan, bawalah aku bersamamu,” kata Cinta. “Maaf, Cinta. Aku sedang sedih dan aku ingin sendirian saja” kata Kesedihan sambil terus mengayuh perahunya.
Cinta putus asa. Ia merasakan air makin naik dan akan menenggelam-kannya. Pada saat kritis itulah tiba-tiba terdengar suara, “Cinta! Mari cepat naik ke perahuku!” Cinta menoleh ke arah suara itu dan melihat seorang tua dengan perahunya. Cepat-cepat Cinta naik ke perahu itu, tepat sebelum air menenggelamkannya.
Di pulau terdekat, orang tua itu menurunkan Cinta dan segera pergi lagi. Pada saat itu barulah Cinta sadar bahwa ia sama sekali tidak mengetahui siapa orang tua yang menyelamatkannya itu. Cinta segera menanyakannya kepada seorang penduduk tua di pulau itu, siapa sebenarnya orang tua itu.”Oh, orang tua tadi? Dia adalah Waktu.” kata orang itu. “Tapi, mengapa ia menyelamatkanku? Aku tak mengenalnya. Bahkan teman-teman yang mengenalku pun enggan menolongku” tanya Cinta heran. “Sebab,” kata orang itu, ” hanya Waktulah yang tahu berapa nilai sesungguhnya dari Cinta itu …”

~sharing is caring~

Isnin, 11 Julai 2011

half of year 2011

half of year 2011....

ape nk story yerk....hee.....
ok first for all....i want thank to Allah......i rase my life in 2011 nie better than last year...
i rase last year is my worst year...hik..x baik kan ckp mcm tue.....tp i rase mcm tue cmner ek....heee....
macam2 pengalaman i...bukan i nk ckp pengalaman buruk jer timpa i..ade jer pengalaman manis..tp x sbnyk pengalaman buruk tue...nk story lbh detail rase mcm x best kn...bak kate org past is past...x payah nk ingt lg...

oke..kte story about my life in 2011....Alhamdulilah separuh perjalan hidup i in 2011 ni so far so good...bad memory ade jgk..tp i can handle it...n memory yg manis bnyk sgt....teeheee =D...
i have a lovely family beside me.....i taw kekadang i membelakang kn dorg...tp nasb baik i ank yg cpt sdr....hahha...puji dri sendri...i tahu kekadang i ltk my family last on my heart.....tp kat sudut hati i...my family is first.....everythng i do i msti ingt family i....especially my ma...die bnyk terase dngn i kot..coz i terlalu bz dngn kje dngn bersosial dngn lain2 la....errmmm...to Ma..akak syg ma more,more n more........xder siape boleh tandingi ma....wuwuwu..mood sedeyh plak...
oke mslah kerja pule smakin hari smakin oke..tp stndrd la goverment kn.....kerje x der ler bnyk mane....mmg membosankn kadang-kadang..tp sebaik kwn2 ade..enviroment kerja oke la....boleh nk coop......dr tahun lps...kelakar la..i smp sedeyh2..mate merah2 xmo tukar tmpt kerja kn...tp bak kate org lg tak kenal maka tak cinta....heee... ;)
tell about love pule...hahhaha.....every year pon ad memory pasl nie..kuikui........malu la nk cte..x yah cte kot....hhaha..oke la i cter ckit.....i bersyukur i knl insan bernama Kamsha Mohamad Ridzuan...heee....tue jer....

hahhahah........

thats all...nnt kte smbung lg k..byeeee......

Ahad, 3 Julai 2011

Rahsia Personlity melalui bulan kelahiran..by Dato' Dr. Fadzillah Kamsah

kalau kite nak kenal pasti diri kite yg sebenarnye maii tgk rahsia personality melalui bulan kelahiran tue..
tp jgn terlalu taksub...tp kan almost yg Dr fadzllah Kamsah ckp nie ade dlm diri sy.........

oleh kerana sy lahir bulan 4....
sy kaji bulan sy la..hehhehe...x lar klu korg nk korg cube search artikal dr. Dr. Fadzillah Kamsah nie.......bnyk sgt artikal yg pentng yg bersangkut paut denagn life kte.....

APRIL
sangat aktif dan dinamik
cepat bertindak buat keputusan tetapi cepat menyesal
sangat menarik dan pandai manjakan diri
punya daya mental yang sangat kuat
suka diberi perhatian
sangat diplomatik (pandai memujuk )berkawan dan pandai menyelesaikan masalah orang
sangat berani dan tiada perasaan takut
suka adventure, pengasih, penyayang, sopan santun dan pemurah
emosi cepat terusik
try control the emotion
kecenderungan bersifat dendam
agresif, kelam kabut untuk membuat keputusan
kuat daya ingatan
gerak hati yang sangat kuat
pandai mendorong diri sendiri dan memotivasikan orang lain
berpenyakit disekitar kepala dan dada
sangat cemburu dan terlalu cemburu
 
n for u all yg bru fall in love........better u check this out..tok lbh mengenali ur pasangan.....supaya ur relation more in love till de end..heeee.. =D 

Jumaat, 1 Julai 2011

tekanan+perasaan......

tekanan+perasaan dengan tekanan perasaan adalah sesuatu yg berbeda oke ibu2 bapak2.......

tekanan+perasaan adalah biler sesorg tue die lpskn tekanan die kt someone n secare automaticallynyerrr someone itu akan jd memendam perasan dan boleh membuat org tue jd tekanan perasaan!!!!haaaa..phm kaaaa...ape i ckp nie..kekkekekek...phm2 sndri la..i phm jer..huhuhu...

so on my situation.......i yg someone tue....i tgh dlm tekanan perasaan becouse seseorg tue.....GRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR!!!!!!

sory klu x phm.......hikhik....

Last weekend Yg Bz..yeahhh!!!

buzy..buzy dan buzy..aahhaa...!!

bukan bz aper..bz dngn aktiviti yg telah di set kt mind dngn sendirinyer....kikiki....
jumaat dating wif dear....karokeking at OU...tue rutin harian we'all..gaji jer karoke smbil berdating...
ahaxx......then saturdy nyerr.. berdating lg wif my pokcik Kamsha....ahhhaaaa......tp before dating i rasuah my ma....kemas umah dlu kasi bersih.......kekekkeke.......
then pas sudah berkemas ya ibu2 bapak2..i pg tmn si Pokcik bekpes...I nie si Peneman Setia oke.... "daaaaaa"...kikikiki..then pulang ke rumah......wait till him finish his work.....then ble sms berbunyi jer....wahhhh pe lg..laju2 la i ciap untuk p berdating......smbil berlagu riang......"hak tui"" =D...
then the next day..tyme for berdating wif my beloved bff..........xcited nyer....!!!da lame nggak ketemu bersame itu tersayang..heee....
tp...haaaa ade tp nyerr.......i takot nk ckp ngn my mum.....wawawawawa.....ha y takot??of coz la i takot.....
weekend lgsg x lkt kt umah..aiyayaiii....so i kne susun strategi i what should i tell my mom...hehhehee....
'"tingg"tetibe kuar bulb jamban yg kuning tue..ahhhhaaaa...i got an idea..kikikiki....shhhhuuuhhhhhh...i x leyh ckp kt cni...t korg curi my idea....hikhik....
tomorrow nyer...when i wake up erly morning...i cri2 ma....haihh mane mane ma nie!!then adik i ckp "akak ma pegi Vemma larh"...adeiii pnt jer i perah otak nk create reason to my mom.....tp xper la.....its good sbb i
xyah menipu....."hoit x baik menipu mak lar!!!"..ishhh mane ade i menipu juz x nk my mum bebel jer..kekkkeke...ishh i anak yg baik oke!!!llallalalallala....... ;P....mane ade org baikk ckp die baik kn...kikiki...
oke2 sudah..melalut da nie.....so the ending of story......i jd jugak jmpe mereka!!yeeheeee!!!!!
so my bz aktiviti with them karoke...karoke lg..tp xper..its my hoby....i dun mind..chit chat..gosip2..hhahha..tue mmg pekare wajib....
dats all my bz weekend..........

Selasa, 21 Jun 2011

sweeettttttttt..................

You can be the peanut butter to my jellyYou can be the butterflies I feel in my bellyYou can be the captainAnd I can be your first mateYou can be the chills that I feel on our first dateYou can be the heroAnd I can be your sidekickYou can be the tear That I cry if we ever splitYou can be the rain from the cloud when it's stormin'Or u can be the sun when it shines in the mornin'
Chorus
Don't know if I could ever be Without you'Cause boy you complete meAnd in time I know that we'll both see That we're all we needCause you're the apple to my pieYou're the straw to my berryYou're the smoke to my highAnd you're the one I wanna marryCause you're the one for me (for me)And I'm the one for you (for you)You take the both of us (of us)And we're the perfect twoWe're the perfect twoWe're the perfect twoBaby me and youWe're the perfect twoYou can be the prince and I can be your princessYou can be the sweet tooth I can be the dentistYou can be the shoes and I can be the lacesYou can be the heart that I spill on the pagesYou can be the vodka and I can be the chaserYou can be the pencil and I can be the paperYou can be as cold as the winter weatherBut I don't care as long as were together
Chorus
Don't know if I could ever beWithout you 'cause boy you complete meAnd in time I know that we'll both seeThat we're all we needCause you're the apple to my pieYou're the straw to my berryYou're the smoke to my highAnd you're the one I wanna marryCause your the one for me (for me)And I'm the one for you (for you)You take the both of us (of us)And we're the perfect twoWe're the perfect twoWe're the perfect twoBaby me and youWe're the perfect twoYou know that I'll never doubt yaAnd you know that I think about yaAnd you know I can't live without yaI love the way that you smileAnd maybe in just a whileI can see me walk down the aisleCause you're the apple to my pieYou're the straw to my berryYou're the smoke to my highAnd you're the one I wanna marryCause your the one for me (for me)And I'm the one for you (for u)U take the both of us (of us)And were the perfect twoWere the perfect twoWere the perfect twoBaby me and youWe're the perfect two(yeah, yeah)

Isnin, 20 Jun 2011

haih......ermmmm....ishhh.......zzzzzzzzzz

~~haihhh...ape nih.....ape da jadi skng nie????mcm-mcm happen...haihh..ape nk la nasib.....
~~ermmm...rase x sedap hati......ade jer rase x best........ermmm x bersyukur ke aku???
~~zzzzzzzzz........menyampah nyer dengan die...malas layan..rasa bosan sudah..baik aku zzzzzzzzzz............

Isnin, 30 Mei 2011

BUfday Boy...Kamsha Mohamad RidZuaN


"happy bufday to you.."
you a born in the zoo...
with a monkey n kangaroo..
happy bufday to you...
hikhikhik......





at Restoran Bora Asmara Damansara..
waiting for dinner......



card made by me....weee~~
cumil x???kikikikiki...


wish>>>>> happy bufday to my deary Kamsha........god bless u...
<3<3<3...
xoxo...

Khamis, 26 Mei 2011

Si bucuk yg Addicted kt Video.....hahhaha

video

hehhehe...biler masing2 da giler video..sanggup bergadoh nk masuk muke dlm video....tersangat la cumillll mereka nie.....
my niece n nephew: Aleeya, Aleesa & Aqeef

Rabu, 18 Mei 2011

Arghhh!!!Period Pain.....

Ari nie satu ari saya x tenteram dok opis..ade jer yng x kene...nak marah ada..nk mengamuk ade..nk nangis pon ad di sebabkn period pain nie...sgt terkanan!!!
Apa yang boleh sya buat minum air panas banyak2......tenangkan diri..& dok diam2 tanpe digangu.........

Ok let's read the article........

ambil dari artikal

eMEDIK: Info Mengenai Senggugut

Ramai wanita yang mengalami sakit semasa haid dari masa kesemasa. Sakit semasa haid adalah salah satu sebab wanita berjumpa dengan doktor dan mendapat cuti sakit. Kebanyakannya, sakit tidaklah begitulah teruk dan terjadi sekali sekala sahaja. Walaubagaimanapun, bagi segelintir wanita kedatangan haid begitu memberikan kesakitan amat ketara sehingga memberikan gangguan terhadap kehidupan harian mereka.

Secara fisiologinya, semasa terjadinya haid, dinding rahim akan mengeluarkan hormon yang dipanggil prostglandin yang menyebabkan otot rahim menjadi kejang.Ramai mereka yang mengalami senggugut yang keterlaluan didapati merembeskan hormon prostagladin secara berlebihan. Sengugut kerap terjadi semasa usia remaja dan awal 20’an. Ia juga kerap berlaku pada mereka yang baru mengalami haid pertama.

Primary dysmenorrhoea ialah sengugut yang sering berlaku pada wanita berusia diantara 20-24 tahun. Ia selalunya hilang 1-2 tahun kemudian selepas imbangan hormon menjadi normal. Secondary dysmenorrhea  adalah keadaan dimana sakit senggugut disebabkan oleh masalah pada organ reproduksi.

Masalah Organ Reproduksi
  • Endometriosis di mana sel yang serupa dengan yang terdapat dalam dinding rahim dijumpai pada bahagian organ reproduksi yang lain seperti ovari dan usus dan Adenomyosis iaitu tisu yang sama tumbuh didalam otot rahim. Sakit disebabkan kedua masalah ini selalunya bermula 1-2 hari apabila pendarahan bermula dan berterusan selepas haid.
  • Ketumbuhan pada ruang pelvis seperti ovarian cyst, masalah polip atau fibroids juga boleh menyebabkan senggugut.
  • Jangkitan kuman pada organ reproduksi boleh memberikan sakit sengugut terutama yang tersebar melalui hubungan seks.
  • IUD atau alat pencegah kehamilan dalam rahim menyebabkan otot rahim kejang terutama selepas 2-3 bulan pertama pemakainnya. Sekiranya sakit semakin teruk, anda disarankan untuk mengeluarkannya dan menukar kepada alat pencegahan yang lain.
  • Masalah kecacatan pada rahim juga menjurus kepada sengugut. Wanita kadang-kadang wanita dilahirkan dengan rahim yang tidak normal seperti pangkal rahim yang sempit yang menghalang aliran darah semasa haid.
  • Sengugut juga boleh belaku selepas prosedur radiasi, pembedahan pada serviks seperti cautery, biopsi pada dinding rahim.
Bagaimana Untuk Mengurangkan Sakit Sengugut?
Hidup secara sihat dengan membanyakkan senaman dan aktiviti aktif boleh mengurangkan tekanan fizikal seterusnya mengawal sakit sengugut. Amalkan tidur yang cukup dan kurangkan tekanan perasaan. Ubat penahan sakit seperti panadol dan ponstans boleh mengurangkan sakit sekiranya perlu.

Bilakah Anda Perlu  Jumpa Doktor?
Sekiranya sakit anda tidak dapat dikurangkan dengan mengambil ubat penahan sakit, jumpalah dengan doktor untuk pemeriksaan. Pemeriksaan faraj dan ujian ultrasounds akan dilakukan untuk mengetahui sebab kenapa senggugut terjadi. Jika di curigai yang anda mungkin mengalami masalah pada system reproduksi , laparoskopi mungkin akan disarankan. Sekiranya tiada sebab yang jelas, anda cuma mengalami primary dysmenorrhoea dan pemakanan ubat seperti pil hormon mungkin dapat membantu. Sekiranya senggugut didapati disebabkan oleh penyakit seperti endometriosis, jangkitan kuman atau fibroids, rawatan yang lebih spesifik terhadap masalah tersebut akan diberikan.





Sabtu, 14 Mei 2011

adore!!


MOTO Kristen Indigo High Waisted Jeans(TOPSHOP)

  • Price: £40.00(RM 199.00)
  • Colour: INDIGO-(black
  • Item code: 02Z08YIND


rely adore dis high waist jeans...
next mnth must buy....mesti!!
huhhuhu......
x lena la tido malam nie..terkenang2........
hehhehe..

Isnin, 9 Mei 2011

LUnch yang sedap ari nie......lallalalala~~~

 lunch for today.... nampak sedap x???
x sedap.???.adeiii..nie sbb mamat tue x bg impression sesungguhnyer..hahhahaa
jangan marah yer Kamsha.... kidding...

dengan melihat sedara kat ats nie makan pon...u olls taw kn i lunch ape today......yeahhh!!!i got a fatty crab...wee~~dah bertahun lama x makan.....sgt2 sedap......betol2 menghayati ari nie makan lunch....+ cik abang nie bnje...mmg btol2 menghayati la.....hahahha....

today lunch......  -ikan pari bakar+air asam...(main dish)
                         -ketam masak cili api...(main dish)
                         -sotong seketol....
                         -nasi putih dua....
                         -air barli ais(ana yang punya)
                         -air teh o ais.....(Kamsha yg punya) 

semuanya =RM25..oke laaa kn.........heee....dri sotong kamsha bli sekor..RM25..whatttt de teeeetttt...hehhehe

btw i would like to thank to my sayunkk..for the treat..kekkeke..mcm first tyme lak... hehehe...nop juz wish coz first tyme selama bekurun lame x dpt mkn crab..rely appreciate nie...hehhe....what a pity eily...adehhh... =D
 

Jumaat, 6 Mei 2011

Hapy Mother'S day

Wahai Rasulullah, siapakah di antara manusia yang paling berhak untuk aku berbuat baik kepadanya?” Rasulullah menjawab, “Ibumu.” “Kemudian siapa?” tanyanya lagi. “Ibumu,” jawab beliau. Kembali orang itu bertanya, “Kemudian siapa?” “Ibumu.” “Kemudian siapa?” tanya orang itu lagi. “Kemudian ayahmu,” jawab Rasulullah....
 (HR. Al-Bukhari no. 5971 dan Muslim no. 6447)

ku mencintaimu..
lebih dari apa pun..
meskipun tiada satu orang pun yang tahu..

ku mencintaimu..
sedalam-dalam hatiku..
kerana engkau adalah kekasih abadi ku..

ku tau ku takkan selalu ada untukmu..
di saat kau merindukan diriku..
ku tau ku takkan bisa memberikanmu waktu..
yang panjang dalam hidupku..

yakinlah bahawa engkau adalah cintaku..
yang ku cari selama ini dalam hidupku..
dan hanya padamu ku berikan sisa cintaku..
yang panjang dalam hidupku..
hidupku..



(HR. Al-Bukhari no. 5975 dan Muslim no. 593)
 hargailah kehadiran mereka semasa mereka masih lagi ada..sayangilah mereka dengan penuh kasih sayang..curahkanlah segala tanggungjawab kita pada mereka selagi mereka hidup..
jangan bila mereka hilang, baru kita sedar betapa pentingnya mereka dalam hidup kita..tunaikanlah hak-hak mereka..jangan kerana kesalahan-kesalahan kecil mereka terhadap kita, kita nafikan mereka..janganlah kerana "tua"nya mereka, kita malu untuk menerima mereka..janganlah kerana "nyanyuk"nya mereka, kita buang mereka di rumah-rumah orang tua..


إِنَّ اللهَ حَرَّمَ عَلَيْكُمْ عُقُوْقَ اْلأُمَّهَاتِ...
Sesungguhnya Allah mengharamkan kalian berbuat durhaka kepada para ibu…”

ingatlah...tangan-tangan mereka lah yang membesarkan kita...9 bulan, jangka masa yang menyeksakan...melahirkan dengan sepenuh kudrat yang ada..nyawa sebagai galang gantinya...bergadai harta, nyawa demi membesarkan seorang yang bernama anak..namun, akhirnya, cacian yang mereka terima setelah kita dewasa..makian yang terpaksa mereka telan..


..kenapa masih lagi ada yang derhaka kepada mereka?

dr. nik mohd abduh b. nik mhd nor
fakulti perubatan mesir
7.38 am

 u r most Wonderful mom that i HAve i De world..
i love u Mom...
muaxxx...



Khamis, 5 Mei 2011

Dress...

I need a dress rite now....A beauty dress for me....arghhhh!!i want a long dress...but the problem it is...i'm to short to wear a long dress.....ishhh benci taw....!!haiyaa.......klu nk pakai jugak msti i look like "Hantu Kak Limah Pergi Dinner" hahhahaha.....funny2....


Dorothy Perkins

I fall in love wif this maxi dress.....
simple n nice...
butt.....
wawawa...its to long for me.....
klu cut msti da x cntik.......
hurmm.. ='(

Rabu, 4 Mei 2011

kalau lah yerk...."KALAU"

Kalau lah nnt org dtg purpose sy..sy nk nyanyi cam Colbie CAilat nie...tue pow "KALAU" lahh......
okeiss layan lagu niee......... soo soo  sweettttttttttttt...................hehhehe.. =P


Selasa, 26 April 2011

penghibur hatilara sAya..

Last week adalah week yang paling x best aku ase..mcm2 masalah..pening2.....!!
Tapi dengan kehadiran budak2 kenit yg disayangi terhibur la gak hati tgk karenah dorg nie.....
heee......sekarang pon ase rindu sgt kt mereka nie....


Aleeya


Aleesa


Aqeef


Aleena


Mereka Si PEnghibur Hati......

Jumaat, 22 April 2011

VEMMA.

Apa itu Vemma????




Vemma adalah.....


"Vemma is a life-changing, miracle product that will change the world's health and wellness!"....dalam Bahasa Melayu nyer Vemma adalah sebuah keajaiban yang mengubah hidup dan produk yang akan mengubah kesihatan dunia dan kesihatan...lebih kurang cmtu la....kikiki......
Vemma nie adalah satu produk minumun yang berkahsiat yg di perbuat daripada buah-buahan...dan ia nye memang TERBUKTI..!!sbb saya sekeluarga telah mula minum minuman nie sejak 3 bulan yg lepas....kesan nya adalah kami sekeluarga kurang makan,kurang tido,dan badan sihat bertenage sentiase... heee... =D
X tiPUuuu punyerrrrrrrr........!!
dan jgn khuatir air nyer tidak pahit,payau mcm ubat batuk atau jus mengkudu dan juge rase pati ikan haruan....yeekkssss...x sdp lgsg..tp air minuman VEMMA nie nyum..nyum..sgt sedappppppp....mcm mnum air jus mangge+oren haaaa..lbh kurg rase tue la...tp mmg x mengecewakan.......trust me!!
How do I know all the info about dis VEmma???hee....this tyme to promote my MA.......hehehe
ma saya la yg telah memperkenalkan produk ini pada kami sekeluarga....beliau telah mengceburkan diri dlm MLM nie...wut MLM??mmg i x suke nk terlibat....tp becouse of u mom..i will support you....hope u success in wut u doing ma.....
okeee nk citer panjg lebar pon x gne...pasl MLM nie i xmo crite bnyk..if u all berminat untuk serta n join my mum juz search my mum link...
MLM nie ade baik buruk nyer..if u work hard like my mum said..u will success n INSYAALLAH u can  get what u want...tp kne harder la ckit..xleyh nk main2..nie stakat masuk nk pkir kaye jer tp xmo bekerja keras..baik x payah masuk...itu my ma kate la....bukan saya yg kate...hehhehe....
Tp i x berminat so i x suke la nk try bende yg i x suke...heheh..sory MA...butttttttt!!
as a good daughter..i will support my mum untuk berjaya ape yg die laku kan...jadi kawan2....mari la sokong ma saya...yeahh!!sape yg berminat terus la hubungi Pn. S.Fouziah ditalian:
No.handpone: 0123869570
email: fauziahgee59@yahoo.com